sâmbătă, 21 februarie 2015

Detoxificare de primăvară în 3 pași





Acum, că a ieșit soarele și a dat firul ierbii, oferă-i organismului o „curățenie generală”, pentru a elimina toxinele acumulate în timpul sezonului rece.
Odată cu venirea primăverii, apar mici semne - și semnale – că organismul tău este slăbit și intoxicat de pe urma lungilor luni de iarnă. Te simți mereu obosită, ai isomnii, tenul îți este încărcat cu tot soiul de bubulițe, te doare capul și ai o stare generală rea.



O cură de 2-3 săptămâni cu ingrediente din natură te ajută să cureți sângele și limfa de „otrăvurile” care-ți dau astenie.

1. Folosește păpădie în salate și ceaiuri

Frunzele de păpădie ajută la drenarea ficatului, favorizează diureaza (producerea și eliminarea urinei), prin urmare curăță rinichii.  Planta se consumă înainte de apariţia pufului.    
În amestec cu ulei de măsline, oțet de mere și verdețuri, consum-o sub formă de salată, de 2-3 ori pe zi, la începutul meselor principale. Bea și ceai de păpădie, din frunze lăsate la uscat. Foloseşte 2 linguriţe de plantă la o cană cu apă clocotită, infuzează timp de 15 minute.

2. Bea limonadă

În afară de faptul că are efect antiseptic, zeama de lămâie stimulează funcțiile ficatului, ajutându-l astfel să elimine mai ușor substanțele dăunătoare.
Bea la micul dejun un pahar mare de limonadă cu miere.

3. Mănâncă legume, fructe și orez

Dă prioritate salatelor de sezon, legumelor, fructelor, cerealelor. Mănâncă orez, care, prin concentrația sa mare de potasiu, stimulează eliminarea toxinelor.

Elimină din dietă carnea, lactatele, ouăle, cafeaua, alcoolul. Și nu uita să faci mișcare!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu