Când viața îți oferă lămâi, mănâncă-le și bea-le sucul pentru a fi sănătos!
Aceste mici fructe galbene oferă atât de multe beneficii sănătății noastre încât ar trebui scrisă o carte care să le descrie pe toate.
Ce faci când vrei să te revigorezi? Bei o limonadă. Ce faci când îți este greață? Mănânci o felie de lămâie.Acestea sunt cele mai puțin importante beneficii care îți demonstrează că lămâile sunt cele mai simple și accesibile modalități de a avea grijă de noi înșine.
Beneficii
Alcalinizează pH-ul organismului: deși sunt alimente acide, în organism crează fluide care ajută la alcalinizarea pH-ului.
Au efecte antibiotice: flavonoidele care se găsesc în lămâi au efecte antibiotice. Până ca medicina să evolueze, în continentul african și cel american, lămâile au fost utilizate pe post de antibiotice.
Au proprietăți antibacteriene: distrug malaria, holera, difteria, febra tifoidă și alte boli mortale .
Previn apariția cancerului și cataractei: limonoizii prezenți în lămâi sunt compuși care inhibă dezvoltarea tumorilor, prevenind cancerul de piele, gură, sân, colon și stomac. În plus, vitamina C protejează organismul de stresul oxidativ provocat de radicalii liberi, fiind un bun aliat împotriva îmbătrânirii. De asemenea, vitamina C poate preveni cataracta prin creșterea fluxului sanguin la nivelul ochiului.
Previn bolile mentale: coaja de lămâie conține un fitonutrient puternic care previne afecțiunile creierului, precum boala Parkinson.
Îmbunătățesc sănătatea cardiovasculară: sunt abundente în vitamina C, un antioxidant care previne problemele cardiovasculare prin scăderea tensiunii arteriale, dilatarea corespunzătoare a vaselor sanguine și reducerea nivelului de colesterol. Aceasta reduce riscul de insuficiență cardiacă congestivă și previne angina pectorală.
Îmbunătățesc sănătatea ficatului: sucul de lămâie băut dimineața ajută la detoxifierea ficatului și la buna funcționare a fierii.
Îmbunătățesc sănătatea tractului digestiv: sucul de lămâie poate ameliora simptomele constipației și indigestiei. Bea-l dimineața, pe stomacul gol pentru a elimina toate deșeurile din intestine și pentru a distruge viermii intestinali.
Îmbunătățesc țesuturile osos și conjunctiv: vitamina C este un antioxidant solubil în apă, protejând astfel mediile apoase ale corpului de radicalii liberi care distrug celulele sănătoase și declanșează inflamații. Lămâile pot atenua cu succes simptomele artritei.
Întăresc sistemul imunitar: vitamina C este foarte importantă în buna funcționare a sistemului imunitar. Adaugă puțină lămâie în dieta ta pentru a fi sigur că vei fi protejat de răceală, gripă și infecții ale urechii. De asemenea, vitamina C ajută la dizolvarea calculilor biliari, depozitelor de calciu și pietrelor de la rinichi.
Ajută în slăbire: pectinele din lămâi ajută să te simți mai plin și să mănânci mai puțin. De asemenea, încetinesc rata de absorbție a zahărului în organism, prevenind diabetul de tip 2.
Oferă strălucire pielii: tot vitamina C este responsabilă și cu acest lucru
Tratamente naturale
Îmbunătățesc igiena orală: ai o durere de dinți? Se aplică suc proaspăt de lămâie pe acea zonă pentru a elimina durerea. Gingiile îți sângerează? Masează-le cu suc de lămâie proaspăt stors pentru a opri sângerarea.
Te scapă de mătreață: combină sucul de lămâie cu alte ingrediente naturale precum uleiul de cocos pentru a face o mască pentru hidratarea părului. Totuși, nu exagera cu acest tratament, deoarece părul va deveni mai fragil.
Calmează și sporesc concentrarea: dacă vrei să te poți concentra mai bine la anumite activități sau să fii mai calm toarnă câteva picături de ulei esențial de lămâie în lampa de aromaterapie.
Te scapă de febră și frisoane: dacă ai febra bea o dată la 2 ore ceai cald cu miere și suc de lămâie.
Vindecă acneea: înainte de culcare, se înmoaie o bucățică de vată în suc de lămâie și se tamponează zonele afectate și se spală dimineața.
Exfoliază tenul: taie o lămâie în 2 bucăți și fricționează tenul cu una dintre ele. Aplică acest tratament săptămânal.
Întinerește tălpile: dacă ai tălpile tari, aspre, încearcă această metodă: ține picioarele timp de 20 de minute în apă caldă combinată cu sucul de la 2-3 lămâi, 2 linguri ulei de măsline, 1/4 cană lapte, apoi îndepărtează pielea moartă cu ajutorul unei pietre de călcâie.
Îmbunătățește aspectul varicelor: amestecă 2-3 picături de ulei esențial de lămâie cu un ulei hidratant (de jojoba sau de avocado) și masează zilnic zonele afectate.
Precauții și contraindicații
Sucul de lămâie pur conține acid, care este dăunător pentru smalțul dinților. Se diluează întotdeauna cu apă înainte de a-l bea.
Lămâile care nu sunt spălate în mod corespunzător, cum ar fi cele din baruri și restaurante, pot conține microbi potențial patogeni.
interesant blog
RăspundețiȘtergereallenatore.info