luni, 3 februarie 2014

Miturile abdomenului


Ai auzit, ai vazut si ai citit atatea despre abdomene incat e posibil ca uneori sa iti pui anumite intrebari despre ceea ce este adevarat sau fals referitor la muschii tai abdominali. 

Cu siguranță ai auzit multe despre această mică grupă musculară. Dar, oare tot ce ai auzit este și adevărat? Iată adevărul absolut:




eJobs

Mitul 1 – 6-pack-ul se obține executând sute sau mii de repetări

Realitate: executând foarte multe repetări din aceleași exerciții, nu vei face decât să îți pierzi timpul și să te plafonezi.
Pentru a crește, mușchii abdominali trebuie să fie lucrați ca orice altă grupă musculară: antrenamente intense, cu greutăți, variate, astfel încât mușchii să nu se obișnuiască, cu acel tip de efort. Totuși, oricât de bune ar fi antrenamentele, fără o alimentație corespunzătoare nu vei obține 6-pack-ul mult dorit.

Mitul 2 – grăsimea de pe abdomen se arde prin exerciții fizice specifice

Realitate: organismul nu are capacitatea de a slăbi local.
Singurele metode de a diminua țesutul adipos sunt alimentația hipocalorică combinată cu exercițiile fizice foarte intense. Astfel, vei avea mai puțin țesut adipos în fiecare zonă a corpului, nu doar pe abdomen.

Mitul 3 – abdomenul trebuie lucrat zilnic

Realitate: abdomenul trebuie lucrat o dată/săptămână.
După cum am spus, mușchii abdominali trebuie antrenați ca orice alți mușchi, deci implicit vor avea nevoie și de timp de refacere. În general, este recomandat să îți antrenezi mușchii abdominali o singură dată pe săptămână. Totuși, eu îți recomand să îi antrenezi de 3 ori/săptămână, astfel: în prima zi vei lucra drepții abdominali, în a doua zi abdominalii inferiori, iar în a treia zi oblicii și intercostalii. Astfel, fiecare grupă va avea la dispoziție o săptămână pentru refacere.

Mitul 4 – poți obține 6-pack cu centuri care încălzesc zona și fac masaj

Realitate: acele centuri nu fac decât să te maseze și să te deshidrateze (dacă nu bei apă, sperând că astfel vei slăbi). În plus, multe dintre aceste produse nu sunt sigure iar astfel, riști să te curentezi!

Mitul 5 – când execuți crunch-ul clasic, trebuie să ridici tot trunchiul de la sol

Realitate: de fapt, nu trebuie să te ghemuiești, ci trebuie să faci mișcarea scurtă, atât cât să apropii coatele de coaste și să simți cum se încordează doar mușchii abdominali.

Doua exercitii usoare 

Cand faci abdomene, nu te grabi. Fiecare exercitiu trebuie simtit. Si nu te astepta sa ai abdomenul de vis in 30 de zile. E nevoie de mult efort si perseverenta. Pilates iti poate ajuta toti muschii si poate fi o buna modalitate de a-ti mentine abdomenul ferm deoarece are efect si asupra muschilor oblici. Incearca si alt gen de exercitii. De exemplu, stai in picioare, cu mainile intinse in lateral, si ridica piciorul drept in fata cat de sus poti (fara sa il indoi), apoi du-l in spate si apleaca-te cu corpul in fata, de parca faci cumpana. Repeta miscarea cu piciorul stang si apoi reiei pana faci cate 10-15 miscari fata-spate pentru fiecare picior. 

Mai poti incerca un exercitiu. Stai drept, cu picioarele apropiate, mainile in talie si ridica-te pe varfuri in timp ce inspiri. In acest moment iti incordezi abdomenul si il mentii asa 3 secunde. Dupa aceea cobori usor, revii cu toata talpa pe sol, expiri usor si lasi abdomenul liber. Repeti acest exercitiu de 15 ori, cate doua-trei reprize, cu pauza intre ele. Daca ai probleme cu spatele, ar trebui sa te feresti de abdomene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu