miercuri, 5 februarie 2014

Cum sa slabesc


Am obesrvat ca intrebare "Cum sa slabesc?" e foarte des intalnita.Am sa iti arat cateva metode si sfaturi cum sa slabesti,care o sa le pui in aplicare e decizia ta.




Infometarea si dietele drastice nu te pot ajuta sa slabesti si sa te menti la greutatea care ti-o doresti.

Tocmai faptul ca urmezi o dieta te va imperidica sa obtii rezultate pe termen lung.Cea mai buna abordare atunci cand vrei sa scapi de cateva kg estea acea de a constientiza ca trebuie sa faci schimbari in planul tau alimentar.Faptul ca ai castigat in greutate nu trebuie sa fie neaparat un semnal de alarma pentru tine, doarece acest luctu inseamna ca regimul tau alimentar este unul total gresit

Un prim lucru pe care il poti face pentru tine si sanatatea ta este acela de a-ti analiza putin meniul si a face schimbarile necesare pentru a manca mai sanatos.Micile tentatii cultinare care sunt normale in viata fiecaruia dintre noinu te va ingrasa atata vreme cat esti constienta de faputl ca ele trebuie sa fie doar ocazionale, nu fregvente. In rest, obiceiul de a manca alimente nutritive in cantitatile dorite iti va fii suficient pentru a slabi si a te mentine in greutatea dorita.

Un alt aspect de care trebuie sa tii cont este sa ai mese regulate, pastrand pe cat posibil orele la care le iei. In princiupiu, trei mese principale la care sa mananci normal (nu exagerat) plus doua gustari sanatoase intre mese este schema pe care trebuie sa o aplici zilnic.
Pe langa aceste sfaturi mai sunt cateva trucuri pe care le recoman:


1. Feliază toate alimentele pe care le consumi la o masă.
Astfel vei consuma cu 25% mai puţină mâncare, după cum arată cercetările care s-au făcut recent.
Evită iaurtul simplu de dimineaţa sau tot soiul de bunătăţi dulci coapte, deoarece nu menţin senzaţia de saţietate până la masa de prânz. În schimb, îţi recomand să mănânci la micul dejun un terci de ovăz, orz sau amarant, deoarece oferă saţietate, un plus de fibre, calorii puţine şi nu generează o creştere bruscă a nivelului de glicemie. În combinaţie cu diverse fructe de sezon sau nuci crude vei obţine o masă nutritivă şi săţioasă.


3. Mănâncă murături
Oţetul din murături are rolul de a împiedica eliberarea rapidă a unor cantităţi mari de insulină, lucru care se întâmplă atunci când consumi produse de gen fast-food. Astfel, riscul de a te îngrăşa este unul diminuat. Consumă câte o porţie de murături înainte de masă.

4. Bea apă cu tărâţe de psyllium înainte de mese

Aceste tărâţe le găseşti la plafar şi le poţi consuma amestecate în apă pentru că vor asigura o senzaţie de saţietate, împiedicându-te să mănânci exagerat de mult.Recomand consumul a 7 grame de tărâţe de psyllium pe zi pe care le poţi împărţi în mai multe pahare cu apă pe care să le consumi cu 30 de minute înainte de masă.

5. Bea ceai rooibos

Este un ceai fără cofeină, plin de antioxidanţi şi cu o dulceaţă naturală, fără să mai fii nevoită să foloseşti zahărul sau mierea de albine. Acest sortiment de ceai are rolul de a reduce intensitatea poftelor.


Kurtmann

Am sa va ofer inca 10 trucuri  pentru a slăbi fără cure sau diete.


1. Renunţaţi la număratul caloriilor

Bazaţi-vă pe ce vă cere corpul, în loc să număraţi caloriile. Recomand să mâncaţi încet şi să vă opriţi atunci când nu vă mai e foame. Porţiile nu ar trebui să fie mai mari decât palmele, pentru că stomacul are aproximativ dimensiunile unui pumn.
2.Înlocuiţi mâncărurile albe cu cele brune
Pastele albe, orezul alb şi pâinea albă asigură foarte puţini nutrienţi şi sunt transformate foarte rapid în zahăr. Astfel vă va fi foame în continuare şi, mai rău, vă va fi poftă de dulciuri.
3. Somnul
Când suntem obosiţi mâncăm mai mult şi încercăm să ne recăpătăm energia instant cu ajutorul cofeinei sau a alimentelor dulci sau grase. Încercaţi să vă culcaţi mai devreme şi să vă rezolvaţi problemele legate de somn, dacă există. Somnul este foarte important nu numai pentru slăbit, ci şi pentru sănătate, în general.
4. Nu vă temeţi de grăsimi
Există grăsimi bune şi grăsimi rele. Cele bune sunt esenţiale pentru funcţionarea organismului şi sprijină procesul de slăbire, cum sunt , spre exemplu, grăsimile pe care le conţin carnea de peşte, avocado, sau nucile şi alunele.  Grăsimile rele, pe de altă parte, ar trebui evitate. Exemplele includ grăsimile trans, care se găsesc în biscuiţi, prăjituri şi produse coapte.
5. Mâncaţi cinci sau şase mese pe zi
Experţii recomandă să mâncaţi trei mese importante şi două sau trei gustări sănătoase în fiecare zi. Astfel vă veţi asigura nivelul optim de nutrienţi şi de energie şi vă veţi ţine foamea sub control. Alegeţi gustări neprocesate, cu un conţinut scăzut de zahăr, cum sunt alunele, humusul, morcovii, sau ţelina.
6. Mâncaţi proteine la fiecare masă şi gustare
Proteinele sunt esenţiale pentru creştere şi repararea organismului. Totodată, acestea vor ţine foamea la distanţă pentru mai mult timp, astfel că veţi fi mai puţin tentaţi să mâncaţi produse nesănătoase între mese. Experţii recomandă să mâncaţi pui sau peşte bogat în proteine, alune sau nuci la fiecare masă ori gustare.
7. Ţineţi stresul sub control
Stresul modifică echilibrul hormonal, încetineşte metabolismul şi face organismul să depoziteze mai multă grăsime, în special în partea de mijloc a corpului. Stresul are acelaşi imapct asupra organismului ca şi zahărul, vă face să poftiţi la alimente nepotrivite, în special la gustări foarte sărate, grase, sau dulciuri. Relaxaţi-vă la masă, mâncaţi încet şi acordaţi meselor prioritatea pe care o merită. Nu citiţi, nu vă uitaţi la televizor şi nu lucraţi la computer în timp ce mâncaţi.
8. Consumaţi stimulente cu moderaţie
Ideal ar fi să evitaţi cafeaua sau ceaiul negru, dar dacă aveţi nevoie de astfel de stimulente, experţii recomandă să nu beţi mai mult de o cană pe zi, de preferat nu pe stomacul gol. Băuturile ca ceaiul negru, cafeaua sau cola sunt căutate pentru surprusul de energie pe care îl conferă, dar au de fapt un efect opus celui căutat. Ele asigură, într-adevăr, o creştere a nivelului zahărului şi, implicit energie, care e urmată însă de o "cădere", o perioadă în care veţi mai obosiţi decât eraţi iniţial, ceea ce vă va face să beţi o a doua cană.
9. Exerciţiile fizice
Exerciţiile sunt foarte importante pentru starea generală de sănătate, pentru energie, dar şi pentru menţinerea siluetei. Începeţi uşor dacă nu sunteţi o persoană activă. Plimbaţi-vă în parc, urcaţi pe scări în loc să luaţi liftul, sau coborâţi din autobuz cu o staţie înainte să ajungeţi la destinaţie şi continuaţi drumul pe jos, pentru început.
10. Nu săriţi mesele
Organismul are nevoie constant de "combustibil" ca să funcţioneze. Dacă săriţi mesele, nivelurile de zahăr şi de enrgie vor scădea, astfel că veţi fi tentaţi să mâncaţi mai mult, în special dulciuri, sau să beţi cafea sau ceai negru pentru a vă pune pe picioare.

Mai am inca 2 articole care te-ar putea interesa: pierderea in greutate si pierderea grasimilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu