Celulita reprezinta o permanenta amenintare a frumusetii si sanatatii pielii. Nedorita coaja de portocala ataca atat persoane tinere, cat si in varsta, persoane slabe, cat si supraponderale, mecanismele de formare a celulitei avand la baza dezechilibre ale metabolismului lipidelor, dar si dezechilibre hormonale.
Combaterea sau preventia celulitei se face in special prin evitarea cauzelor care duc la aparitia aspectului de “coaja de portocala”.
Cum apare celulita?
Celulita reprezinta cresterea tesutului gras de sub piele si este favorizata de dezechilibre metabolice, dezechilibre hormonale, dieta nesanatoasa, sedentarism, fumat, consum de alcool etc.Straturile profunde ale pielii prezinta tracturi colagene prin care prind straturile superficiale ale pielii pe care le stabilizeaza. Atunci cand tesutul gras subcutanat isi creste volumul, aceste tracturi sunt tensionate, trag punctiform de piele si apare in felul acesta nedorita coaja de portoala.
Cum putem scapa de celulita?
Celulita se elimina destul de simplu, dar cu rabdare. Ceea ce strica de obicei eficienta “retetei” anticelulitice este de obicei rabdarea. Pentru ca stratul gras de sub piele sa revina la norma sunt necesare procese de mobilizare a grasimilor, de cresterea a vascularizatiei locale, de crestere a arderilor care sa consume surplusul de substante grase scos din depozitele adipoase etc. Toate acestea necesita, astfel ca celulita nu poate fi eliminata intr-o saptamana sau doua, ci in cateva luni “de atac” permanent.
Dieta - un pas important in lupta contra celulitei
Dieta reprezinta unul dintre cei mai importanti pasi daca doriti sa eliminati coaja de portocala. Celulita poate fi combatuta daca mancati in fiecare zi fructe si salate de cruditati, precum si peste la 2-3 zile.
Este recomandat:
- sa consumati in fiecare dimineata la micul dejun fie fructe proaspete neacide, fie cereale cu lapte;
- sa evitati consumul de unt, carne de porc, mezeluri de orice fel, carne tocata;
- sa incercati sa mancati fara paine. Da, fara nici macar o felie de paine. Exceptie fac doar garniturile cu sos care nu pot fi consumate fara oaine. Insa gratarul, unele preparate de legume la cuptor, orezul sau salatele, chiar si supele sau ciorbele – toate pot fi consumate fara paine;
- sa manacti un singur fel de
mancare la o masa; - sa evitati consumul de preparate prajite;
- sa evitati consumul de sucuri din comert.
Este indicat sa faceti sport zilnic chiar pentur eliminarea celulitei. Nu sunt recomandate exercitiile la aparate, pentru ca acestea focalizeaza lucruri pe o singura grupa de muschi, iar dumneavoastra aveti nevoie de exercitii care sa puna “la treaba” mai multe grupe de muschi simultan. Cele mai indicate forme de miscare sunt: alergarea pe banda sau in aer liber (cu cele mai bune rezultate), dansul, inotul, aerobic sau gimnastica, exercitii la sol facute acasa.
Mersul rapid pe jos ajuta de asemenea. Incercati sa va formati cateva obiceiuri utile: mergeti mai mult pe jos, iesiti des la plimbari, renuntati la lift, mergeti repede.
Consumul de lichide te ajuta sa elimini celulita
Fara apa nicio celula nu poate functiona la cote optime, astfel intreg metabolismul este afectat. Pentru eliminarea celulitei este indicat sa renuntati la orice alt lichid si sa beti numai apa plata pe tot parcursul zilei, de preferabil peste 2 l de apa. Exceptie face cafeaua de dimineata, care chiar actioneaza pozitiv in eliminarea celulitei (doar o ceasca de cafea, mai multe au efect invers).
Masajul
Masajul de tonifiere ajuta la imbunatatirea circulatiei pielii si astfel lupta eficient impotriva celulitei. Este nevoie insa de sedinte dese de masaj, fara uleiuri, aproximativ doua pe saptamana. Puteti ruga si persoana draga sa va ajute in sensul acesta, cu conditia sa ii sugerati ca miscarile de apasare de la bust in jos sa fie dinspre picioare spre bust (ajuta circulatia aflata sub nivelul inimii si amelioreaza eventuala staza venoasa)
Vreau sa va mai dau inca 7 pasi:
1. Dieta anticelulitica
Alimentatia este foarte importanta cand ne dorim sa scapam de celulita! Este indicat sa evitati dulciurile, grasimile saturate si hidrogenta si sa consumati in special alimente bogate in fibre si antioxidanti.
2. Programul de miscare
Exercitiile fizice joaca un rol important in detoxifierea generala si locala, accelerand mobilizarea grasimilor si crescand circulatia sangelui in zonele afectate de celulita.
3. Masajul anticelulitic
Masajul anticelulitic este destul de agresiv si se folosesc creme si uleiuri care accelereaza topirea celulitei. Masajul este un tratament focalizat si combinat cu sportul si dieta sanatoasa poate da rezultate destul de bune privind combaterea celulitei.
Puteti apela la un specialist ori puteti folosi chiar aparate de masaj anticelulitic chiar la voi acasa.
Specialistii sustin ca masajul trebuie sa faca parte din rutina zilnica, ca si spalarea pe dinti de exemplu.
Puteti apela la un specialist ori puteti folosi chiar aparate de masaj anticelulitic chiar la voi acasa.
Specialistii sustin ca masajul trebuie sa faca parte din rutina zilnica, ca si spalarea pe dinti de exemplu.
4. Impachetarile anticelulitice
Impachetarile anticelulitice ajuta pielea sa se hraneasca mai bine si contribuie in rpocesul de refacere a retelei de colagen subcutanata.
Impachetarile anticelulitice se pot face cu decoct de flori de soc, cu ceai concentrat de musetel si argila, cu foi de varza murata (mai ales dupa masajul anticelulitic – reduc procesele inflamatorii locale), alge marine etc..
Impachetarile anticelulitice se pot face cu decoct de flori de soc, cu ceai concentrat de musetel si argila, cu foi de varza murata (mai ales dupa masajul anticelulitic – reduc procesele inflamatorii locale), alge marine etc..
5. Cosmeticele anticelulitice
Folositi ori de cate ori aveti ocazia produse anticelulitice. Desi singure sunt insuficiente pentru a combate coaja de portocala, totusi asociate cu celelalte metode anticelulitice grabesc rezultatele. Puteti utiliza geluri de dus anticelulitice, creme anticelulitice, masti, uleiuri etc.
6. Masaj anticelulitic cu dusul
Este o metoda veche, dar eficienta, de a lupta impotriva celulitei. Setati dusul pentru masaj, apoi alternati apa fierbinte cu apa rece, timp de 5 minute, pe zonele afectate de celulita. Acest masaj se va face zilnic.
7. Odihna
Odihna si relaxarea au efecte detoxifiante si contribuie in procesele de “topire” a celulitei. Stresul este implicat in declansarea unor reactii fizice, dar si comportamentale (alimentatia compulsiva de exemplu) care contribuie la aparitia si mentinerea celulitei.
Este indicat sa adoptati metode antistres si sa nu neglijati orele de odihna pe o perioada lunga de timp.
Este indicat sa adoptati metode antistres si sa nu neglijati orele de odihna pe o perioada lunga de timp.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu