joi, 30 ianuarie 2014

Principii de antrenament

Principii de antrenament

Iata lista cu cele 10 principii de baza dupa care trebuie sa-ti organizezi antremanemtele pentru a obtine rezultatele cele mai bune:

1.Principiul tensiunii continue
Consta in mentinerea sub tensiune, pe tot parcusul setului, a muschilor asupra carora se lucreaza, ajutand la stimularea unui numar maxim de fibre

2.Principiul contractiei de varf
Poate fi inclus in seturile care necesita executarea ritmica a repetarilor sccesive si consta in accentuarea contractiiei (incordarea puternica) in partea superioara a miscarii.

3.Principiul seturilor super-lente
Necesita executarea fiecarei repetari pe o durata de 20-60 de secunde, pentru a solicitare mai multi muschi.

4.Principiul piramidarii greutatilor
Consta in varierea numarului de repetari si a greutatii de la set la set, fie de la usor la greu fie de la greu la usor.

5.Antrenamentul de mare viteza
Consta in coborarea greutatii in mod controlat si apoi contractarea exploziva a muschilor, pentru a ridica greutatea cat mai rapid cu putinta.

6.Princiupiul trisarii
Permite folosirea greutatii pentru a termina o repetare care pare imposibila. Obiectivul acestui principiu este de a depasi epuizarea musculara momentan, suprasolicitand muschiu astfe incat acesta sa creasca in marime si forta

7.Princiupiul repetarilor fortate
Consta in executarea a cateva repetari suplimentare, dupa ce ai obosit. Repetarile se realizeaza cu ajutorul unui partener, dar foarte important ca acesa sa te ajute doar atat cat este nevoie pentru a contiuna ridicarea greutati pe propriile puteri.

8.Principiul confuziei musculare
Prevede schimbarea periodica a exercitiilor destinate unei grupe musculare, sau a oridini  acestora in antrenament, pentru a evita adaptarea muschiului la un anume tip de antrenament.

9.Princiupiul supraincarnarii
Greutatile sunt marite progresiv pe parcusul cresterii numarului de antrenamente. Astfel, o data cu treceerea timpului vei deveni din ce in ce mai puternic, facand acelasi numar de repetari cu greutate mai mare.

10.Principiul repetarilor partiale
Pentru a mari intensitatea antrenamentelor poti face 2-3 repetari partiale la finalui setului, ceea ce ajuta la acumularea acidului lacic necesar unei cresteri musculare intense.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu